torsdag 2 april 2015

Påsklov, Elsa, Pippi och Ida

Äntligen har vi påsklov allihop i hushållet. Härligt med fyra dagars ledighet tillsammans. Nu är det bara att hoppas på lite goväder också. 

Igår var jag till DHL:s godsterminal och hämtade ett litet paket med roligheter från Hjelm förlag. Det innehöll lika delar Elsa Beskow och Pippi Långstrump. Först ut i webbutiken blev en spiralbunden födelsedagskalender med Elsa Beskows fina månadsbilder. Kalender är inte årsbunden (inga veckodagar eller högtider är utmärkta) med plats för en liten anteckning på varje datum så du kan njuta av de fina bilderna år efter år samtidigt som du har koll på nära och käras födelsedagar.



Ett urval av de bilder som finns i kalendern. 
 Pippi Långstrump gjorde entré i vårt hem första gången någon gång under 2004. Sonen var två år och blev alldeles begeistrad av denna självständiga och påhittiga tös. Filmerna gick varv på varv i videobandspelaren och jag och Fredrik kunde och kan väl fortfarande varje replik i filmerna. Pippidockan var såklart en klar favorit för 2-åringen. Pippi har nu återvänt till oss, nu i sällskap med herr Nilsson. Dockan är ca 27 cm och har avtagbara kläder. Herr Nilsson har även en söt lite stråhatt.

 Kalendern och dockorna hittar du i kategorin "Svenska sagoklassiker" i webbutiken.

Det här med bloggtävlingen gick ju inte så bra ändå visade det sig. Under hela veckan låg jag tvåa men något hände på slutet och det bara rasslade till med röster. Nu lägger vi det till handlingarna...
... och fortsätter röstandet på Besökstoppen. Den här veckan röstar vi på Idas blogg Träningsblogga, hon har redan fått en kanonstart. Heja Ida!

Glad Påsk!

/Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar